47935
Book
In basket
Szacuje się, że nawet 70 procent chorób może wynikać ze złej diety. Od lat siedemdziesiątych ubiegłego wieku, kiedy przemysł spożywczy zaczął wprowadzać na rynki wysoko przetworzoną żywność, lawinowo wzrasta liczba chorób układu krążenia i nowotworów. Coraz więcej ludzi cierpi na insulinooporność, nadciśnienie, cukrzycę typu 2, demencję Lawinowo rośnie liczba udarów i zawałów. Jak temu zaradzić? „Skoro większość chorób wynika z nieprawidłowego odżywiania, to przecież aż się prosi: zajmijmy się przyczynami objawów, nie ich tuszowaniem! Po to napisałem tę i wszystkie poprzednie książki: żeby każdy sam, w zaciszu swojego mieszkania, mógł połączyć kropki. Zrozumieć, że tak jak choroba zaczyna się od jelit, to także od nich warto zacząć wychodzenie z niej”.
Availability:
Wypożyczalnia Lipowa
All copies are currently on loan: sygn. 61 (1 egz.)
Długość kolejki oczekujących: 1.
Notes:
Bibliography, etc. note
Piśmiennictwo na stronach 238-250.
Additional physical form available note
Książka dostępna także jako audiobook i e-book.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again